Dekorera för festen

Ibland vill man piffa upp sitt hem lite extra, speciellt när det är dags för fest. Här kommer våra fyra bästa tips på hur du kan få festfint hemma utan allt för stora ansträngningar. 

Belysning

Om det skall dansas på festen så är riktig discobelysning ett måste. Idag finns detta att köpa i de flesta städer i butiker som Teknikmagasinet eller Kjell och Company. Visst, spegelbollen är en klassiker som fungerar än idag men det finns nu betydligt mer avancerade och intressanta skapelser som använder sig av LED och laserteknik för att skapa coola mönster på väggar och golv. För att få full effekt av discobelysningen bör man alltid använda sig av rökmaskiner. Se dock till att eventuella brandlarm inte reagerar på just sådan rök. Annars kan man få en otrevlig och högljudd överraskning.

Levande ljus

Få saker skapar en sån myskänsla som levande ljus. Speciellt att äta middag tillsammans vid endast skenet av stearinljus är något alldeles speciellt. Till skillnad från ovan där det var viktigt att tänka så att brandlarmet inte går igång behöver man här istället fundera mycket på säkerheten. Placera in ljus där de kan orsaka skada eller lätt glöms brinnande. Säkerheten är trots allt det allra viktigaste.

Marschaller

Även utomhus kan levande belysning vara något mycket givande, då i form av marschaller. Extra fint blir det om man har fina hållare som kan lyfta upp pjäserna något från marken och på så sätt sprida ljuset ännu bättre.

Dukar och servetter

Sist men inte minst kommer textilerna in i bilden. Om man har bra dukar och servetter i tyg så är dessa ett självklart val. Om inte så finns det idag otroligt högkvalitativa pappersalternativ som ingen lär klaga på.