Att inreda med unika detaljer

Inget är så svårt som att då inredningen att kännas egen, många gånger är tid den stora boven. När vi bestämmer oss för att göra om ett rum hemma så åker vi i regel till en möbel eller inredningsbutik.

Vi kommer kanske dit med en liten idé och sedan anpassar vi den efter utbudet och gör våra inköp. Sedan åker vi hem och sätter planen i verket. Slutligen står vi där och ser på vår skapelse, det saknas något, det känns lite stelt, kanske rent av lite själlöst. Felet, du har inte gett det tid och den ansträngning som det kräver att skapa en unik känsla. Den hittar man inte i ett och samma varuhus, den sitter i detaljerna. När vi inreder är det en bra idé att börja med en stil eller en känsla som vi vill framkalla. Kanske är det natur som vi vill få in i vårt hem.

Börja med att göra en moodboard, sätt dig in i vad du tycker om och inte tycker om, visualisera känslan. När du gjort detta och verkligen har skapat bilden i ditt inre så kan du lättare hålla ögonen öppna för de små detaljerna som du kan springa på när du minst anar det. Samla in delarna från olika butiker, loppisar eller från ditt eget förråd. Om du inte har tid att springa i butiker så finns numera många alternativ på internt. Små handlare som inte har råd eller tid att öppna butik kan erbjuda sina varor praktiskt via en webbshop.

Även lokala hantverkare, slöjdare, konstnärer och designers går att hitta. Genom dessa mer unika hantverk går det enkelt att sätta en unik prägel på din inredningen. Istället för att dina gäster upplever att de kommer hem till ett  utställningsrum från möbelhandlaren så finns detaljer som kommer att fånga besökarens uppmärksamhet. Små fina ting som skapat av kärlek och som är unika för just ditt hem. Så gör det inte enkelt, låt inredningen ta tid och hitta det unika.