Intresse för heminredning

Att svensken generellt har ett stort intresse för heminredning är inte svårt att se. Utbudet av månadsmagasin med fokus på inredning i olika former är stort och de som hellre tittar på ett tv-program inom detta har flera program varje vecka att välja mellan. Även inredningskurser anordnas över hela Sverige med fokus på allt från färgsättning, material och stilar.

Men vilken väg ska man gå för att hålla sig uppdaterad på vad som är modernt och vad som är förbi gällande inredningsstilar i Sverige? Precis som med allt annat, som det går trender inom, så är svaret att man ska försöka få influenser från flera olika håll. Den som enbart läser IKEA-katalogen kommer få mängder av inspiration men får även en stil som skulle kunna benämnas som ”IKEA-stilen”. Detta samtidigt som den stil som presenteras i många magasin kan upplevas något ”uppställt”.

Bilderna är inte alltid tagna från riktiga hem utan konstruerade efter den artikel som är skriven. Genom att följa bloggar, läsa artiklar, titta på Hemnet och se på tv-program får man idéer och input från flera olika håll vilket är roligare och skapar i slutändan även ett bättre resultat gällande inredningen hemma. Det viktiga är att hitta den stil som passar de individer som bor i huset och sätta sin personliga prägel på stilen även om man tar stark inspiration från någon av de stora inredningstrender som finns i samhället så som exempelvis Shabby Chic, Romantisk, Skärgård eller Asiatisk stil.