Smart och effektiv inredning

Bor man i en liten lägenhet gäller det att vara lite listig när man inreder och möblera på ett smart sätt så man får plats med allt man behöver. Som tur är finns det många sätt på vilka man kan inreda och möblera yteffektivt. Några av de tänkte vi tipsa om här.

Möbler som är flexibla

Något som nästan är en nödvändighet om man vill inreda smart är att ha möbler som är anpassade efter detta, det vill säga möbler som är flexibla och som också kan användas till flera olika saker. Ett matbord kan till exempel med fördel användas som ett skrivbord och det gör ju heller inte något om det är ett bord som går att ändra storleken på. Ett bra tips är också att ha möbler med hjul på vilket ytterligare ökar flexibiliteten.

Säng

Sovplats är något som man måste ha i någon form. Dock är ju en säng ofta något som tar plats, vilket kan vara ett problem om man har knappt om yta. Som tur är finns det många bra lösningar som gör att sängen i precis inte behöver ta någon plats alls. Ett alternativ kan vara att sätta upp ett sovloft, vilket gör att man frigör mycket yta under sängen. Ett annat alternativ är att ha ett sängskåp från vilket man bara fäller ut sängen när det är dags att lägga sig.