Att ta in hjälp när de behövs

Även som hemmafixare kan man ibland vilja eller till och med behöva ta in hjälp. Här kommer några områden där du kan behöva eller vilja anlita en hantverkare. elektriker som arbetar

Målning

Att tapetsera och måla är något det allra flesta kan, men kanske inte borde, göra själv. Själva arbetet är i grunden förhållandevis enkelt men för att göra det riktigt bra så krävs det erfarenhet och bra grundarbete. Detta leder till att kvaliten normalt sett är betydligt mycket bättre när ett proffs har gjort det än om en lekman skulle försöka sig på samma jobb. På tapeter märks det genom att underlaget kan vara ojämnt, mönstermatchningen kan bli lite fel eller att kanterna inte är lika perfekta.Måleri väst AB är ett företag som bland annat verkar i Kungsbacka och har på sin hemsida bilder på de arbeten som de har gjort. Det är bara att jämföra kvalitén de som proffs lyckas leverera i förhållande till dina egna tidigare försök.

El

Detta är ett område där en fackman ofta är ett måste. Vissa installationer får man dock göra själv, fast inte de som på ett eller annat sätt är inbyggda. Det finns dock ett undantag till den regeln och det är om det rör sig om installationer som är under 50 volt, fast inte om det är till exempel halogen spotlights då brandrisken fortfarande är överhängande. Om du besitter kompetensen och vet hur det utförs korrekt får du dessutom byta ut uttag, kontakter och sladdströmbrytare. När de är jordade blir dock det hela lite svårare och fackman rekommenderas.Vissa saker kan man tro att man får göra men till exempel en dimmer får till exempel inte installeras eller bytas ut om man inte är behörig elektriker. Inte heller installation av elektrisk golvvärme får göras av lekman. Läs mer om alla de regler som finns på byggahus.se.