Börjar planera för sommarens trädgård

Börjar planera för sommarens trädgård

Många har fortfarande julgranen stående i vardagsrummet och sommaren kan kännas långt borta, men våren brukar gå fort och varför inte passa på att planera din trädgård redan nu?

Egenodlade grönsaker?

Nu är det dags att fundera över vad som är viktigt för dig. Vill du kunna njuta av egenodlade tomater, eller varför inte skörda egen gurka. För att lyckas med detta behöver du vanligen ett växthus för att ge växterna tillräckligt med värme och skydd från omgivningen. Men även för dig som saknar växthus finns det många läckra grönsaker att njuta av. En av de mest lättodlade är rädisan. Den växer fort och på bara några veckor har du din alldeles egenodlade mat. Perfekt i en wok eller skivad på smörgåsen. Full av vitaminer är den dessutom.

Och varför inte odla lite ätbara blommor i din köksträdgård också? Ringblomman frösår gärna sig själv till nästa år dessutom. Tillsammans med krasse är den en av de mest lättodlade ätbara blommorna.

Blomsterprakt till påsk

Men länge innan köksträdgården står skördeklar väntar påsken och det är inte bara kycklingar och ägg som hör denna högtid till. Även narcisser, pärlhyacint och tulpaner passar som påskdekoration. Vill du också skapa en blomstrande högtid? För att vara på säkra sidan, beställ vårlökar redan nu.