Det bästa du kan göra för huset

444256-stylish-home-ownershipSom husägare är man alltid mitt uppe i ett projekt. Problem och renoveringsbehov verkar ibland bara byta ut varandra. Det gäller att prioritera vad som borde åtgärdas på huset och vilka saker som är viktigast. 

Taket

Ett läckande tak är förödande för huset. Det gäller att ha uppsikt över taket, även om det relativt nytt. Hål i pappen bryter tätskiktet och släpper in vind regn. Se också över tegelpannor så att inga går sönder. Är det bara en panna här och där, är det lätt att byta ut. Det är dock svårare när det börjar bli många eller om takplåten börjar förstöras. Då kan man behöva byta.

Tätt hus

En av de bästa sakerna du kan göra för huset är att hålla det tätt. Dåliga fönster, hål och trasiga takpannor förstör tätheten och kan kosta dig pengar i uppvärmning och renoveringen, så klart. Om du har ett gammalt hus, kan du behöva ta in en specialist som se över vart det finns hål och brister. Mycket kan man fixa själv.

Krypgrunden

Majoritet av alla äldre hus har en krypgrund. De fyller sin funktion väldigt bra, därför är de så populära, men de är också kinkiga. Man ska se över krypgrunden varje år för att se till att den ventileras ordentligt. Mögel och fukt kan kosta tusentals kronor att åtgärda om problemet har gått långt.