Fräscha upp taket

trasig stege på gammalt takPrecis som allt annat på huset så behöver taket sig ett lyft emellanåt. Oftast så är det endast av skönhetsskäl man behöver fixa till det men ibland kan det behövas göras för att förlänga husets livslängd.

Tvätta taket

I många fall så räcker det att rengöra taket då det börjar se för smutsigt ut. Exakt hur smutsigt det är och vad det är för typ av smuts varierar från hus till hus. Det kan påverkas av allt från träd och natur i området till luftfuktigheten, om det till exempel lägger nära ett hav. Om huset är extra utsatt så kan det gå väldigt snabbt att smuts samlas och mossa växer fast, då kan det vara bra att tvätta taket med ett medel som motverkar detta. För själva tvätten är dock enkla medel som YES precis lika bra.Vissa taktyper är dessutom mer påverkade av dessa problem än andra. Om taket är i tegel eller betong så växer mossa och liknande gärna fast sig vilket gör det tuffare att tvätta. På plåttak så tvättar man det hela väldigt snabbt och enkelt med hjälp av en högtryckstvätt.

Säkerhet

När du arbetar med tak så bör du ta säkerheten på största allvar. Varje år så skadas eller dör många person från fallskador under byggprojekt. Se till att inte bli en del av den statistiken och installera all säkerhetsutrustning som kan behövas för att säkra din eller byggarbetarnas säkerhet.