Fräscht och snyggt badrum

bathroomBadrummet är en plats som man spenderar mycket tid i. Man vill att badrummet ska vara trivsamt och kännas rent när man är där. 

Kakel

Om du inte redan har gjort det, är det dags att kakla badrummet. Kakel är lätt att hålla rent, ger ett överlägset skydd mot fukt och är så klart väldigt stilrent.När du kaklar själv är det viktigt att följa PCI: s våtrumsinstruktioner och se till att besikta arbetet när det är klart. Annars kanske inte försäkringen gäller. Ta gärna bilder under arbetet som du kan redovisa för försäkringsbolag och besiktningsman.

Nya möbler

För att förnya på ett litet enklare sätt, kan du byta ut inredningen i badrummet. Du kan köpa nya badrumsskåp och tvättställ. För att få ett bra intryck är det snyggast att köpa saker i samma stil. Om man köper ett helt möbelpaket får man också bättre pris.Vill du komma undan ännu billigare kan du använda dig av en gammal byrå för att få en ny plats för handfatet genom att såga genom bordskivan.

Städningen

Se till att ha ett fast städschema hemma och ge alla ansvar att städa undan efter de har besökt badrummet. Se till att inga handdukar ligger på golvet och drar till sig damm, att porslinsytor torkas av emellanåt och liknande. Använd en microfiberduk för att ta bort dammet som samlas på porslinet och ta bara lite papper och vatten för att ta bort torkade tvål- och tandkrämsrester.Använd en bra doftavgivare i rummet för att sprida en fräscht doft. I badrummet ska det gärna dofta nystädat: citron, såpa och vädrad bomull passar ypperligt. Gillar du inte de artificiella dofterna i sprayer och doftavgivare kan du göra dina egna sprayer med vodka, eterisk olja och vatten.