Inred hemmabaren

En bar hemma gör festerna roligare, gör ert hem till samlingsplatsen för vänner och familj. Den är så klart lika trevlig att använda på tu man hand. Men ska ni skapa en hemmabar ska ni göra det rätt med bästa möjliga inredning.

Bygga egen

Ni kan köpa en färdig bar men det tar bort möjligheten att anpassa baren efter utrymmet ni har att avvara och det är svårare att få den personlig. Om ni väljer att bygga en egen eller använda begagnade möbler som ni bygger om, kan ni skapa en unik bar som matchar er inredningsstil.  Ni kan hitta rikligt med inspiration på fotosidor som Houzz och Pinterest.En bar i hemmet kan vara liten om du har begränsat utrymme. Ni behöver egentligen bara ett litet hörn av vardagsrummet med en bardisk och plats för en stol eller två. Har ni en gillestuga eller väldigt stora rum kan ni leka runt lite mer.

Dra vatten och avlopp

Vill du ha en ho med kran i bardisken behöver du dra vatten och avlopp. Om du har möjlighet att ställa bardisken nära köket är det lättare att hitta en smart dragning. Har du en källare kan man dra i källartaket. Men för de flesta är det svårt och på tok för kostsamt att dra ytterligare vatten- och avloppsledningar i hemmet.Du kan kompensera och istället ha en ho utan kran med en hink eller större balja dold i skåpet under hon. Då kan du hälla ut vätskor på plats och behöver bara hålla koll på att hinken inte svämmar över.

Inredningen

Glas

Det viktigaste är inredningen i baren. Det är många olika smaker som ska stillas i baren, det räcker inte att bara ha öl- och shotglas. Du ska kunna bjuda på drinkar och likörer, punsch och konjak. Olika alkoholhaltiga drycker passar bäst i olika glas. Du behöver alltså köpa olika modeller och storlekar. Rött vin och vitt vin ska inte ha samma utformning på glasen och vi alla vet hur champagne ska serveras. Olika drinkar ska också ha olika glas för att dofter och smaker ska komma till sin rätt.Och när du har mycket glas behöver de förvaras på smarta sätt. Vägghyllor är bra för glas utan fötter såsom ölglasen. Under vägghyllan kan ni sätta upp glashållare som skruvas fast i hyllplanet. Alla glas med fötter går att hänga upp och det sparar utrymme.

Redskap

Förutom glaset behöver du cocktail shakers, måttsatser, dekorationer till drinkarna och gärna några roliga tillbehör såsom komiska kapsylöppnare. Du behöver också kunna hålla vissa alkoholer kylda och enkel åtkomst till is. Ett litet kylskåp med frysfack rymmer de viktigaste flaskorna och några isformer. Är du en vinälskare är det obligatoriskt med en vinkyl.