Magasinera dina möbler mellan en flytt

Magasinera dina möbler mellan en flytt

Ibland kan det vara svårt att hinna med en flytt och flyttstädning, särskilt om utflyttning och inflyttning ska ske nästan samma dag eller till och med samma dag.

Det kan också hända att du sålt din bostad innan du hittat en ny. Då finns det faktiskt ett smart alternativ som kan vara väldigt hjälpsamt – magasinering. Du förvarar då dina möbler under en viss tid, tills du kan flytta in i ditt nya boende.

Många alternativ att välja mellan

Eftersom magasinering blivit allt vanligare och finns det också många alternativ att välja mellan. Det finns bra alternativ online, med firmor som både hämtar dina saker och magasinerar dem, för att sedan flytta dem till ditt nya ställe när det är dags.

Då kommer du att få tid att städa efter flytten, eller kanske anlita en firma för att göra det. Om du anlitar en städfirma har du i de flesta fall rätt till så kallat RUT-avdrag från Skatteverket. Du får då 50 % i rabatt på arbetskostnaden. Den extra tiden du får kan du lägga på att tänka över hur du ska inreda ditt nya hem. Kanske hinner du även shoppa lite prylar till ditt nya boende.