Tänk på husets yttre – fixa husdekor

Tänk på husets yttre – fixa husdekor

Många satsar stort på att göra om inomhus, och ibland ganska ofta. Det kan vara allt från att ta bort väggar och tapetsera om till att göra om badrummet till ett hemmaspa. Däremot kan husets utsida ofta bli lämnad därhän.

Vanligtvis satsar dock nya husägare på att sätta sin egen prägel på huset vare sig det är att byta fasad, göra en altan eller liknande. Därefter lägger de flesta mest kraft och pengar på inomhusmiljön. Men tänk på att det är utsidan som ger besökare första intrycket av ditt hem.

Fånga upp insidan ute och satsa på kontrast

Som vi redan nämner ovan är husets yttre det första som möter besökare. Vill du att stilen inomhus ska reflekteras utomhus så satsa på detaljer som följer din inredning. Det kan vara allt från husets gatunummer till att fasad och trädgård går i samma stil.

Du kan även satsa på att exempelvis ha en fasad i sekelskiftesstil och supermodernt inne eller tvärtom beroende på vad du har för hus. Kontrasten blir effektfull och dynamisk. Det finns otroligt mycket du kan experimentera med. Välj något här såsom staket, snickarglädje, fönsterluckor och mycket annat som kan sätta en personlig prägel. Dock rekommenderar många experter att följa en stil för att det ska bli enhetligt och inte plottrigt.