Heminredning – utomhus?

Att ha det fint utanför huset är för många lika viktigt som att insidan är ordnad och piffad. Utsidan är trots allt en besökares första intryck av hemmet. Att måla om fasaden ger ett fräscht och välkomnande intryck.Men det finns så mycket mer man kan göra för att snygga upp utsida och grönområde. Idag nöjer vi oss för det mesta inte med ett plastbord och fyra stolar på södersidan av huset. Det blir allt mer populärt med en inredning utomhus som påminner om den som finns inne. Inspiration är hämtad från Aftonbladets trendspaning inför sommaren.

Inredningstips

  • Vad det gäller utemöbler så finns det idag en mängd soffgrupper i olika utförande och material att välja på. Soffgrupper och stolar i konstrotting med riktigt sköna dynor och kuddar skapar en uteplats som är både bekväm och snygg.
  • Var inte rädd för att använda textil utomhus! Mattor, sittkuddar, filtar och puffar skapar en mysig och avslappnande atmosfär.
  • Vad det gäller husfasaden så kan det även vara läge att se över sitt husnummer. Varför bry sig om resten av fasaden men låta husnumret gå i glömska? På Fasaddekor kan du välja en ny design till ditt husnummer, de är både exklusiva och lättmonterade. Siffrorna, bokstäverna och symbolerna är både unika och hållbara. Först väljer du teckensnitt, sedan vilka nummer eller bokstäver du vill ha, sedan får du välja både storlek och färg. De kommer i vacker högblank akryl/plexi.
  • Fasadbelysning är ett hett tips! Det finns belysning att köpa som lyser både uppåt, nedåt och ut från sidorna. Ditt hus kommer se välkomnande och stämningsfullt ut i det mjuka ljuset på kvällen, samtidigt som det är en bra investering mot inbrott. Det finns lampor som monteras tätt mot väggen, dessa ger ett lite svagare sken, och lampor som sticker ut en bit från väggen- dessa ger ett starkare ljus.
  • Trädgårdsbelysning. Även om vi runt midsommar har ljust nästan dygnet runt, så har vi under stora delar av den varma årstiden kvällar när det skymmer. Då brukar en smakfull trädgårdsbelysning vara ett uppskattat inslag.
  • Möblera med växter. Med enkla medel har du möjlighet att skapa ett trivsamt uterum som ger din familj och dina vänner en känsla av att befinna sig i någon av de grönskande miljöerna kring Medelhavet. Genom att placera ut dina större palmer och andra krukväxter som en naturlig del runt dina utemöbler så får du ett grönt och lummigt uterum du kan ha glädje av under hela sommaren. Men det här är bara lämpligt under den varmaste perioden på året. Vill du även använda dina växter under den tid då natt temperaturen kan bli låg, så tar du in dem över natten. Ett bra alternativ är att använda konstgjorda växter, idag finns mycket naturtrogna varianter till rimliga priser.