Piffa upp köket med några enkla tips

Att få kännas att man trivs i köket är viktigare än man först skulle tro. Men alla som har fått laga mat i ett tråkigt och inspirationslöst kök vet säkert att detta kan spela en stor roll. Och medan köksrenovering i regel är ett väldigt dyrt projekt finns det flera enklare saker man kan göra för att piffa upp inredningen.

Dekorera kaklet

Om kökskaklet inte är det det mest spännande eller bara börjar se omodernt börjar man snabbt gå i tankarna om att riva ned och sätta upp nytt. Men det finns dekorationer av många olika slag man enkelt kan sätta upp som snabbt kan skapa en ny känsla kring köksbänken.

Måla luckorna

En stor del av köket utgörs ofta av just skåpluckorna. Att förändra dessa kan göra en otrolig skillnad i rummet. Och vill man inte kosta på sig att byta ut dem helt och hållet kan man välja att måla om dem istället. Tänk bara på hur de andra färgerna i köket kommer fungera tillsammans med luckornas nya färg.

Byta handtag

Ett ännu snabbare fix är att endast byta ut handtagen på luckorna. Att exempelvis gå från några enkla trähandtag till snyggt designade mässingshandtag kan göra större skillnad än det låter som. Och ju fler handtag man har att byta ut desto tydligare skillnad kommer det också bli.

Inkludera öppen förvaring

Förvaringen i köket är vanligtvis alla lådor och skåp vi sätter upp längst väggarna. Men det kan också vara snyggt att inkludera lite öppen förvaring. Har man lite tom väggyta kan man snabbt och enkelt sätta upp ett par hyllor eller liknande och ställa ut några av de mer stiliga kökstillbehören man har.

Sätt in mysbelysning

När vi tänker mysbelysning är det ofta vardagsrummet och sovrummet som dyker upp på tal. Men köket kan också dra nytta av mysbelysningen. Arbetsbelysningen ska självfallet inte försummas och vara första prioriteringen. Men att sedan även sätta in lite varmare belysning utöver detta kan skapa riktigt härlig stämning även i köket.