Tips när du ska inreda ditt vardagsrum

Är det dags att göra något åt ditt vardagsrum? Här är några saker att tänka på för att du ska få ett vardagsrum med härlig atmosfär.shutterstock_302207636

  1. Börja med att fundera på vad som är blickfånget i rummet. Ofta är det soffan, men kanske har du ett stort fönster, en stor tavla eller en kakelugn? Utgå ifrån det när du planerar ditt nya vardagsrum.
  2. Hur vill du använda rummet? Ska du titta på tv, spela sällskapsspel eller ha ett stort matbord?
  3. Vilken atmosfär vill du ha? Ljust eller mörkt? modernt eller gammaldags? Vill du ha stora gardiner eller så fritt i fönstren som möjligt? Det är saker att tänka på när du till exempel placerar soffan.
  4. Övermöblera inte. Det är skönt att kunna röra sig fritt, och fria ytor ger ett mer harmoniskt och rogivande intryck.
  5. Vilket ljus behöver du? Kanske läsljus över fåtöljen och mysbelysning under vinterhalvåret?
  6. Flera platser att sitta. I ett mindre vardagsrum räcker en liten soffa och kanske en fåtölj, men finns det plats kan en extra fåtölj eller tvåsitssoffa göra det till något mer än bara en plats att se på tv.
  7. Prova att möblera centrerat – soffan måste inte stå mot en vägg. En annorlunda lösning kan vara det som skapar den härliga atmosfären i ditt vardagsrum.

Det här är en del tips, men med lite fantasi och att våga prova annorlunda lösningar finns det många sätt som du kan skapa ett både originellt och trivsamt vardagsrum.