Vad göra vid ett stambyte i fastigheten

Vad göra vid ett stambyte i fastigheten

Ett stambyte är något som du behöver utföra i din fastighet med jämna mellanrum. Det finns inga regler om hur ofta du behöver göra ett stambyte, men rekommendationen är att det sker med ungefär 30 års mellanrum. Ett stambyte kostar en hel del pengar, men om du struntar i att göra det så kan det bli riktigt kostsamt om ledningarna i dina väggar går sönder för att de är för gamla.

Vänd dig till en expert, exempelvis Frakka om du behöver hjälp. Vid ett stambyte så kommer alla rör som leder vatten in och ut ur byggnaden att bli utbytta. Du behöver inte byta ut el- och gasledningar om du anser att det inte behövs. De flesta väljer dock att göra det ändå eftersom det besparar både tid och pengar på sikt. Struntar du i att byta elledningen under stambytet är risken stor att du behöver öppna upp väggen igen.

Ta hjälp av experter

Om du vill ha hjälp med att genomföra stambytet så ta kontakt med företag som har erfarenhet av stambyte. En del av företagen erbjuder dig helhetslösningar som hjälper dig under hela projektet med allt från planering och myndighetskontakter till installation.